Langt de fleste der stille noget til rådighed for andre vil gerne høre noget feedback, især hvis det ikke virker. Her under lidt tanker om hvordan man kunne gøre det. 

 

Man kan se på http://www.oz1ln.dk/kort_og_lister/ hvem der er Repeater ejer eller sysop på et given repeater systemet. 

Skule der være ros, tilbud om Bidrag til drift eller fejlmelding så kan de enkelte repeater ejer altså findes og kontaktes direkte. 

Forfatteren bag denne artikel har mange gange gennem sin profesionelle karriere mødt en fejlmelding der lød: "Det virker ikke". I de tilfælde starter man virkelig fra Adam og Eva. og skal igennem en lang liste af spørgsmål der starter med, Hvad virker ikke, Hvornår virker det ikke, Hvad har du prøvet. Alt dette for at komme til kernen, så det er muligt hurtigt at tager fat i problemet 

Hvis man ønske at der skal tage aktion på en fejl melding så er følgende godt at havde i tanker. 

Giv så mange informationer som muligt: 

Hvad er fejlen: Kunne være "Repeateren kan ikke høres på RF" eller "kan ikke ses på IPSC2"

Er fejlen permanent eller kommer og går den. Hvis det sidste hvornår er hvad oplevet.

Hvad har du prøvet: Kunne være "Repeateren er faldet kraftigt i signalstyrke men jeg høre stadig Analog repeater XX som jeg plejer og den ligge næste i samme afstand".  

Kan man nå flere DMR repeater kunne man inden man sender en besked prøve de andre DMR repeater man kan nå. Hvis man oplever det samme på dem skal man nok være mistænkelig for om det er en system fejl og ikke en enkelt repeater fejl, eller måske sin radio der har fået et problem.